Vishandel Bunschoten in Huizen

bunschoter_vis_bussen

Ons vakbekwame team heeft al de kwaliteiten die een visverwerker behoort te hebben. Wij zijn HACCP gecertificeerd en beschikken over een EG nummer. Tevens beschikken wij over een kosjer-verklaring van het IPOR (Interprovinciaal Opperrabbinaat). Hiermee mogen wij de Joodse instellingen en cateraars in Nederland voorzien van kosjere vis en visproducten.

Verwerking

Vishandel Bunschoten is zelf verantwoordelijk voor de verwerking van de visproducten. Het vakbekwame team houdt van het moment van binnenkomst tot het moment van aflevering alles nauwkeurig in de peiling om een gezond en veilig product af te leveren.

Kwaliteit

Bij binnenkomst van vis of visproducten wordt de kwaliteit en de temperatuur gecontroleerd. Wanneer dit niet aan de eisen voldoet worden de producten niet geaccepteerd. De goedgekeurde verse producten worden meteen opgeslagen op smeltend ijs. Op deze manier blijven de producten op de juiste temperatuur bewaard en wordt voldaan aan de normen en eisen van het HACCP.

duurzaam_paling_fonds_logo

Geschiedenis

Vishandel Bunschoten is in 1934 opgericht door de heer G. Bunschoten. Samen met zijn broer verkocht hij de vis aan de deur in Hilversum, Bilthoven en Zeist. Voor het vervoer werd gebruik gemaakt van een bakfiets. Enkele jaren later huurden zij een bedrijfspandje aan de haven van Huizen. De vishandel verkocht toen veel IJsselmeervis, waaronder snoekbaars, paling, bot en spiering. Tijdens de oorlogsjaren stond de handel op een laag pitje.

In 1951 maakten zij de overstap naar de Iepenlaan, ook in Huizen. In de daaropvolgende jaren is de vishandel zich gaan specialiseren in de toelevering naar ziekenhuizen en instellingen met onder andere gebakken vis. In de jaren 60 werd ook de horeca in het Gooi bevoorraad.

In 1970 is de zoon van de oprichter, I.P. Bunschoten, in de vishandel gekomen. Dit zorgde voor de nodige expansie. De horeca-afdeling werd vergroot, het assortiment werd steeds uitgebreider met onder andere buitenlandse vissoorten. Ook groeide het personeelsbestand. Na ruim 30 jaar de vishandel geleid te hebben is in 2001 de vishandel overgenomen door G. Bunschoten en R. Schiltkamp.

Officieel op maandag 13 april 2015 keert Vishandel Bunschoten terug naar de plek waar het allemaal ruim 80 jaar geleden begon, de Oude Haven van Huizen. Het voormalige PostNL pand is het afgelopen half jaar verbouwd tot een modern bedrijfspand van 1200 m2.

nieuwe-pand-bunschoter-vis